duminică, 28 martie 2010

britannica

britannica apare in 16 volume bine legate  cu scoarte groase. acum vreo 6 ani, am vazut toate 16 volumele in casa amicului meu, stefan. erau in portugheza si erau frumoase. mi le-am dorit in orice limba acceptabila(nu in chineza). dorinta imi este indeplinita si e bine.
 de acum in 16 saptamani  voi avea toata colectia la dispozitie in biblioteca „lumii fluviului”.
totusi, orice informatie dorita de mine in ultimul timp am obtinut-o de pe net. in orice domeniu, la orice ora. in curand vor fi disponibile reader-e ieftine dispuse sa-ti redea in format de carte orice „e-carte” (e-book). voi putea citi orice si voi avea o biblioteca de 20000 volume  in 10 giga de informatie (pe un stick).acum am doar aproximativ 2500 volume si ma coplesesc ca volum si spatiu.(ce sa mai spun de „biblioteca BABEL” a lui nea Sandu). nu stiu cat de mult merita sa investesti intr-o carte palpabila cand informatia este mult mai ieftina decat in trecut.



3 comentarii:

  1. Cred ca o carte citita nu prea se poate compara cu un e-book,e cu totul si cu totul alta senzatie...sincer prefer cartile nu e-bookuri-le.
    Revolutia e normala si uneori chiar necesara in multe domenii asta nu inseamna ca odata cu ea vor veni si lucruri mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. incă nu am citit o carte întreagă pe calculator. nu am experiență cu e-book-ul. astept sa vad oferta de carte si modul de citire. cred ca ma voi obisnui sa am la indemana toata biblioteca . cred ca va fi mai bine decât în prezent.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba sa-mi fie cu pardon, cand am pofta de citit carti, citesc si pe monitor si asta cu zecile, de multe ori ma prinde dimineata. Chef sa ai si nu in ultimul rand timp.

    RăspundețiȘtergere

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini