miercuri, 25 februarie 2009

Români


cel mai comod este să scriu în românește. judec, calculez, visez, vorbesc și scriu în românește. vroiam să învăț italiana pentru că îmi place cum sună. LA VITA E BELLA este unul dintre cele mai dragi filme, deși e făcut pentru a sublinia tema favorită a lumii secolului trecut (a doua jumătate).
fățărnicia celor două guverne împiedică aflarea unor soluții. guvernului italian aflat în criză financiară și lovit bine nu-i mai convine existența mâinii ieftine românești. până acum a închis ochii la mizeria în care erau nevoiți să locuiască o parte din români.eu zic că în primul rând politia lor este vinovată! ar fi putut din fașă să oprească formarea rețelelor de infractori din Italia, aceste grupări au fost bune 20 de ani, acum dintr-o dată s-a copt mărul (putred ) și prin hei-rup-isme (stil latin)atacă toată comunitatea românească din Italia.
un lucru similar, declanșat de a patra putoare în stat: (scandalul cu băbuța care a decedat după ce a făcut o vizită spitalului unde lucrez) acum toți bunicii, toate bunicuțele nu sunt lăsați să moare în liniște acasă, la căldura familiei, înconjurați de oamenii dragi, de lucrurile familiale. ei sunt aduși să moară la spital, de fapt este un strigăt de neputință-- omul este muritor, asta este. nu poți să faci dintr-un bolnav cronic, octagenar, un om tânăr fără boli. trupul omului este supus degradării treptate, bolilor inevitabile și evitabile, într-un final este învins și omul moare. este o evoluție (ne)firească pe care trebuie să o învățăm să o acceptăm (altă evoluție încă nu am găsit).
acum secțiile spitalului sunt pline peste măsură de ocatgenari, sextagenari aduși aici de gălăgia impresionantă făcută de presă. ei au boli ce se pot trata cu ușurință acasă, alții (săracii) sunt în faze terminale(cu și fără ingrijire zilele le sunt numărate). recunosc sistemul ssanitar românesc este sărac, să-i trateze pe toți nu poate; dar poate face față celor care au nevoie de îngrijiri și tratamente pentru a le prelungi sau face suportabilă viața, la un nivel acceptabil. dar dacă ne sufocă avalanșa de bunici și bunicuțe cum mai putem face față.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini