vineri, 25 septembrie 2009

Basescu este un geniu al intrigii politice


Base este un om mic, meschin, incult, impotent intelectual, hraparet, conflictual, toxic, neloial, afemeiat, daca nu cumva mimeaza si aceasta trasatura, plangaret la comanda, drojdit ca orice mariner aflat pe uscat, tanjind de dorul sifiliticelor din porturile indepartate. Ca presedinte al tarii, este o catastrofa, iar oamenii presedintelui, sunt circari si rebuturi, vinovati de dezastrul economic al tarii. Dar la intrigi electorale, Jupanul este as. Mereu a intrat incursa electorala, doar in ultimul moment, si prin lovituri de teatru, mereu a castigat la limita, si iata ca spera sa-i mearga cu aceasta reteta si la prezidentialele din noiembrie-decembrie 2009.

Care sunt azi problemele tarii ? Criza economica, pe care guvernul Boc (PD-L) nu a preintampinat-o, ci a generat-o si agravat-o. PIB a scazut, sub Boc, cu 8,5%, ca pe timp de razboi. In decembrie, vom avea 850.000 de someri. Judecatorii, vor relua luni, in 28 sept., activitatea, dupa o luna de proteste, legate de incalcarea, da catre piticul Boc, a drepturilor lor salariale. Dar situatia lor nu este rezolvata, si conflictul nu se stinge.Profesorii si cadrele sanitare, vor intra in greva, din cauza lefurilor de mizerie.Tara e condusa de FMI, cu metode primitive, care au ca scop nedeclarat, falimentarea ei si decimarea populatiei. Iar pe acest fond, pe Boc, care nu e capabil nici de o guvernare de rutina, il mananca curul sa reformeze statul roman, sa bage pe vreme de criza grila unica de salarizare, de tip comunist, sa faca, Statul Roman, din stat in picioare, in stat in cur. In curul Elenei din Plescoi!

Alta problema este coruptia ministrilor Ridzi si Udrea, si afacerile scandaloase ale clanului Basescu. Si, ca sa nu se vorbeasca despre temele esentiale, vine Jupanul cu tema referendumului, concomitent cu prezidentialele, pentru reformarea Parlamentului. Pentru turul doi, va mai propune un referendum, pentru o asa-zisa decomunizare, adica scoate iar la bataie temele anticomunista si antisecurista, la douazeci de ani de la lichidarea definitiva a acestora, de parca s-ar mai putea stoarce ceva din aceste subiecte exploatate pana la refuz.

Si, pentru a reforma Parlamentul, trebuie schimbata si constitutia, fapt ca necesita un alt referendum. Vom intra in zodia plebiscitara, de parca nu ciclurile electrorale subintrante, ar fi de vina pentru politizare excesiva a Romaniei, in dauna preocuparilor pt. problemele economice.

Asa cum uninominalele au bagat tot aceeasi pleava de politruci in Parlament, la fel, ii va reuni tot pe cativa dintre ei si un Parlament unicameral. Asa, in loc sa vorbim despre saracia noasre, si banda de hoti ai Jupanului, vorbim de cuperai, de mraijuana, de unicameral, si-l votam tot pe acest nemernic, vinovat de dezastrul tarii, care in inca cinci ani, lichideaza Romania cu totul.

Nu structura, ci regulamentul de functionare al Parlamentului, trebuie schimbat, pentru o modificare de substanta. Dar aici nu-i vorba despre reforme, ci despre mimarea lor, in scop electoral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini