joi, 24 septembrie 2009

Riscuri si inechitati sociale in Romania


O comisie prezidentiala condusa de prof. dr. Marian Preda, si formata din 26 de cercetatori din randul cadrelor universitare, a redactat raportul intitulat "Riscuri si inechitati sociale in Romania". Raportul are un numar de 382 de pagini si 20 de pagini se refera la prostitutie si consumul de droguri. De-aici a izbucnit un intreg scandal media. Cica, Base vrea sa legalizeze drogurile si curvitul, ca sa-si faca popularitate, fiind disperat de stagnarea in sondaje, si de riscul pierderii alegerilor, iar votul curvelor si al drogatilor, i se cuvin pe drept cuvant, ca parinte al curvelor si al spurcaciunilor pamantului. Pardon, doamnelor, pe seama curvelor, Jupanul a profitat deja, din plin si pana acum. Nu a impins el niste rapandule, in fotolii ministeriale, unde acestea au dovedit faptul ca o curva este tot curva si hoata, chiar si in Guvern? Nu trebuie sa legalizeze Base curvasaraia, caci profita deja, din plin, pe plan electoral, de pe urma ei.

Prostitutia este o meserie naturala, veche de cand lumea, si curvesc si mari cucoane, pentru bani, avantaje, sau chiar si numai de placere, de le paraie fofoloancele!

Raportul nu este o problema de campanie electorala, ci un semnal de alarma cu privire la starea natiunii dupa 20 de ani de anarhie sub masca democratiei. Acesta relateaza despre saracia cronica a romanilor, despre fenomenul de imbatranire accelerata a populatiei, despre secatuirea fondurilor de sanatate si de pensii, despre prostitutie, consumul de droguri, migrarea fortei de munca spre Occident, despre coruptie, ineficienta institutiilor statului, inegalitatea de sanse intre locuitorii urbani si rurali, si multe altele.

De fapt, cheia problemei consta in discrepanta dintre nevoile uriase ale oamenilor si resursele financiare, tehnologice, si umane, limitate drastic de lipsa de performanta economica si de viziune si actiune politica.

Iata cateva aspecte care ne indeamna la meditatie : Numarul de pensionari in 1990 era de 3,5 milioane, si este de 6 milioane in 2009 ; numarul de salariati a scazut de la 8,1 la 4,6 milioane, intre 1990 si 2009 ; un numar de 2,5 milioane de oameni au emigrat in Occident . Numarul copiilor care au intrerupt cursurile scolare in Romania si au plecat cu parintii din tara este de 30.000 in perioada 2006 - 2008. Populatia tarii in 2050 va fi de 16 milioane, iar in 2075 de 11 milioane de locuitori.

Unde mai incap discutii daca sa legalizezi sau nu prostitutia, care oricum exista? Desigur, e mai sanatos sa dezincriminezi o practica pe care nu o poti opri, si sa o tii sub control.E mai igienic. Dar nu le convine nici curvelor sa imparta cu Pogea banutii castigati cu curul. Ia sa puna si Pogea curul la bataie, daca vrea parale!

In privinta drogurilor, dezincriminarea consumului drogurilor usoare, ar reduce traficul lor ilegal, dar nefiind ilegal, poate da iluzia ca nu-i nici nociv, iluzie foarte periculoasa. Marijuana inhiba reactia imuna a organismului si predispune la boli pulmonare si la cancer.Asta e clar.

Oricum, nu se da de maine sloboz la droguri, si nu se deschide chiar maine poarta CUPLERAIULUI, caci de s-ar deschide, zau ca m-as duce si eu sa gust ceve, pe la madam' Gutuie!

8 comentarii:

  1. Ai poftori la curve, nu-i asa, Ivane?

    RăspundețiȘtergere
  2. oare cind s-o da drumu..se poate face si abonament ? ...aşa ar fi frumos, iar pensionarii sa aibe reducere si sa poata intra si cu cupoanele acelea de calatorie, eu le am pe toate incepind cu anul 2005 :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper ca guvernul ne va da cateva cupoane gratuite pentru tractir, daca tot este o tara a prostitutiei in floare.

    RăspundețiȘtergere
  4. fac reducere bre pentru pensionari..ha..ha cica astia au intaietate..sa le fie batranetea usoara

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar sunt, sau par eu, vreun pensionar? Platesc la tractir fara sa clipesc din ochi, si inca, cu asupra de masura.

    RăspundețiȘtergere
  6. ei ivane..ideea era ca trebuie sa-ti astepti randul..dupa pensionari...intelegi..ca nu dai tu voturi guvernului...ci ei

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ma plang : stau cuminte la rand, caci pare ca este dulce.

    RăspundețiȘtergere

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini