luni, 16 noiembrie 2009

Fara risc nu se poate



Riscul este oriunde.Incepand cu viata individului si sfarsind cu viata lumii. De la nastere sau de cand se trezeste din somn de dimineata, omul isi asuma, vrand-nevrand, riscuri de tot felul. El poate cadea de pilda, impiedicandu-se pe treptele unei scari. Exista riscul producerii unui incendiu intr-o locuinta cu o instalatie electrica necorespunzatoare. Riscul de a fi calcat pe strada de un automobil sau riscul de a fi victima unui accident de munca.Exista si statistici care incearca sa "cuantifice" ghinionul. Riscul de a bea apa potabila supraclorinata este de 1 la 1,7 milioane. Riscul de a te accidenta in propria locuinta sau coborand scarile este de 1 la 9 mii.Pentru accident de masina riscul este de1 la 4 mii. O ascensiune in munti : 1 la 1700.Riscul cancerului bronho-pulmonar la cei ce fumeaza cate un pachet de tigari pe zi : 1 la 300.

Sunt riscuri cunoscute, care pot fi evitate in viata de zi cu zi, prin non-consum de alcool, de tutun,de alimente bogate in grasimi de origine animala.
In prezent, numarul de riscuri este mai mare decat in trecut, si este in continua crestere.Cunoasterea riscurilor cu care ne putem confrunta scade coeficientul de risc, daca actionam in cosecinta. Prudenta este recomandata in orice imprejurare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini