joi, 30 iulie 2009

Despre domnul presedine


Este pt. prima data cand scriu pe blog despre presedintele Traian Basescu in alt registru decat cel al pamfletarului, si-l implor pe cel de sus, sa faca ceva cu lumea aceasta, incat sa nu mai fie nevoie de pamflete. Incep cu raul. Presedintele protesteaza impotriva asocierii pe care o face presa intre dna Ridzi si EBA, iar eu zic ca trebuia sa protesteze impotriva cardasiei EBA-ei cu Ridzi, macar atunci cand era limpede pt. toata tara ca Ridzi e in rahat. Si trebuia sa o demita pe Ridzi, nu sa spuna ca e un caz minor pt. el ca presedinte, care are pe cap probleme mai importante.

In al doilea rand, prezidentul declara ca aparatul de stat este supradimensionat, si doua sute de mii de bugetari trebuie disponibilizati, iar cei ce raman, sa ia salarii decente.Normal, dar oamenii nu trebuie aruncati in strada. Statul sa-i puna la lucru, acolo unde pot fi utili.Sa se ia masuri de reconversie profesionala si oamenii sa se puna in valoare.

Azi, cand Basescu a declarat ca ia serios in calcul, sa nu candideze pt. al doilea mandat, l-am crezut. Daca candideaza, tara se scufunda in criza, si cum poate sa piarda, tocmai din cauza crizei, ar pierde chiar totul. Dar daca renunta azi, isi poate negocia o retragere onorabila, si pe viitor, poate aspira la un nou mandat. Retragerea sa ar pune capat tensiunilor, iar guvernul s-ar concentra asupra iesirii din criza. Chiar azi ar trebui sa-si anunte Basescu renuntarea la presupusa candidatura, si nu m-ar mai interesa nici poseta de 40 de mii de euro pe care si-a cumparat-o recent (dupa cum se zice pe Internet), EBA, beizadeaua domneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini