vineri, 14 august 2009

Accidentul de la Scanteia-Iasi

Foto: www.bzi.ro


- Tudor Chiuhodaru, şef Unitatea de Primire Urgenţe Iaşi: "În acest moment, îl avem internat pe şoferul microbuzului, un tânăr în vârstă de 26 de ani, în stare critică. Suntem rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale sale. Acesta prezintă şoc traumatic, multiple traumatisme şi este în curs de resuscitare. Echipa de ortopedie va acţiona în regim de urgenţă după ce este stabilizat."

Potrivit www.bzi.ro, în microbuz se aflau 16 persoane. Surse medicale confirmă 12 victime.

- Şase pasageri sunt transporaţi la spital.

- Corespondentul Antena 3 anunţă 13 victime.

- Tudor Chiuhodaru, şef Unitatea de Primire Urgenţe Iaşi, a anunţat la Antena 3 că şoferul microbuzului, în vârstă de 26 de ani, este internat în stare critică.

- Tudor Chiuhodaru a anunţat că este posibil să mai ajungă la Unitatea de Primire Urgenţe câţiva pasageri din tren.

- În microbuz erau cel puţin 15 persoane.

- Vinovat de producerea accidentului este, din primele informaţii, şoferul microbuzului.

PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI


el puţin unsprezece persoane au murit, vineri, după ce un microbuz a fost lovit de un tren în localitatea Scânteia, judeţul Iaşi. Este vorba de trenul accelerat Braşov - Iaşi. Incidentul s-a produs în dreptul gării Scânteia. Mecanicul trenului este cel care a anunţat accidentul la 112. Microbuzul efectua o cursă Iaşi - Scânteia. Trenul era privat, aparţinea companiei Regiotrans iar cursa Braşov - Iaşi avea loc de jumătate de an.

Dacă aţi înregistrat imagini de la locul accidentului, le puteţi încărca pe VideoNews.

Numărul victimelor a ajuns la 11, după ce o altă persoană a decedat, deşi medicii au încercat să o resusciteze timp de aproape o oră, iar la cinci pacienţi răniţi grav se lucrează la faţa locului, potrivit Danei Cimpoescu, coordonator SMURD.

Surse din cadrul serviciilor de urgenţă confirmaseră iniţial decesul a zece persoane şi rănirea gravă a altor trei. Potrivit primelor informaţii şoferul microbuzului ar fi trecut cu microbuzul peste calea ferată, deşi se apropia trenul. Din primele cercetări, şoferul este vinovat de producerea accidentului, deoarece nu ar fi respectat semnalele acustice şi vizuale de la calea ferată.

"Sunt 13 pasageri în microbuz, din primele informaţii, dintre care 10 decedaţi", a declarat Raed Arafat, coordonator SMURD.

"Sunt informat de cei de la poliţie că acesta este cel mai grav accident petrecut în ultimii ani, în judeţul Iaşi. Din informaţiile mele, 3 persoane sunt rănite. Aşteptăm ambulanţele care-i transportă, avem sălile de operaţie disponibile. Nu ştim cât de grav sunt răniţi cei care vin spre spital", a declarat Tudor Chiuhodaru, şef Unitatea de Primire Urgenţe Iaşi.

"Cele mai multe victime sunt în microbuz, este un amestec de fiare şi victime omeneşti. Deocamdată sunt 10 persoane care au murit. Evaluarea finală mai durează, acum acordăm primul ajutor celor grav răniţi", a spus Ştefan Lazăr, şef ISU Iaşi.

Potrivit site-ului Bună Ziua Iaşi., trenul avea 80 km/h, iar în urma impactului microbuzul a fost purtat peste 200 de metri. Şoferul este grav rănit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini