vineri, 28 august 2009

Republica Moldova e pe maini bune


Azi s-a constituit Parlamentul Republicii Moldova, in urma alegerilor anticipate castigate de Opozitia Democratica, care numara 53 de deputati, fata de cei 48 de deputati comunisti. Este o zi istorica pentru neamul romanesc, caci s-a facut, azi un pas important spre integrarea europeana a statului-frate, care va duce Moldova spre prosperitate si spre unrirea tuturor romanilor in belsug.Prosperitatea nu va veni insa de la sine, dar, fara comunisti, va veni cu certitudine.
Liberalul Mihai Ghimpu ( nascut in 1951 ) a foat ales ca presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, prin votul "pentru" al celor 53 de deputati ai Aliantei pentru Integrare Europeana. Nu au fost voturi "contra", caci cei 48 de comunisti au boicotat votul. Vlad Filat (PDLM), care va fi, cel mai probabil, premierul viitorului guvern al Republicii Moldova, declara ca este important ca partidul comunistilor sa trasfere puterea in mod legal catre Alianta care a castigat alegerile parlamentare anticipate.
Pentru alegerea presedintelui Republicii a fost depusa, din partea Aliantei, candidatura lui Marian Lupu (PD ). Alianta are nevoie si de voturile a 8 comunisti, caci Parlamentul poate alege un nou presedinte cu minimum 61 de voturi de deputati. Dar comunistii nu vor marsa pentru noi alegeri anticipate, dupa care ar risca un scor mai slab decat cel actual, asa ca vor fi, cel putin 8 intelepti, care sa voteze cu Lupu, mai ales daca vor fi cointeresati.
Voronin e inca presedinte interimar al R.M., dar va fi inlaturat, caci se afla inafara termenului legal prevazut de Constitutie pentru interimat.Azi, acest criminal care a varsat sange nevinovat la revolta tinerilor din aprilie, si-a exteriorizat nervozitatea si neputinta, injurand in limba rusa, si amenintandu-l cu represalii fizice pe Vlad Filat, in timp ce acesta vorbea de la tribuna Parlamentului.Atat il duce capul pe derbedeul nerusinat.La gunoi cu el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini