luni, 17 august 2009

Udrea ataca. Este un atac in haita


Intai, doamna Udrea l-a amenintat pe Tontolan. Aparent, o apara pe Monica Ridzi de asaltul impetuos al omului de presa.Dar, de fapt, in lumina celor din prezent, este limpede ca se apara, inca de pe atunci, pe sine. Si in strategia de aparare, l-a amenintat pe Tontolan cu "prelucrarea informativa".Nu prea stiam cum poate realiza un ministru cu fofoloanca o astfel de prelucrare, dar acum, cand i-a aplicat-o Comisiei Orban, care o ancheteaza, s-a elucidat problema.

Comisia Orban este o comisie parlamentara care cerceteaza felul in care ministresa Udrea a cheltuit fondurile supradimensionate in mod sfidator la vreme de criza, de la Ministerul Turismului, el insusi un minister inutil si infiintat doar de dragul cocoanei, prin influenta jupanului asupra guvernului. Doamna Udrea se teme ca ar putea merge, datorita anchetei, pe urma Monicai Ridzi, si duce o lupta subterana pt. a desfiinta comisia. Acum a incercat discreditarea ei, reusind sa aplice prelucrarea informativa. Cum a reusit, putem doar banui. In 14 august, comisia Orban s-a reunit pt. a pregati sedinta din 20 august, cand urma audierea doamnei Udrea. Miss Roberta, presedinta Camerei, a mutat lucrarile comisiei intr-o alta sala decat cea folosita pana atunci.S-a dovedit o sala in care se pot face inregistrari ale discutiilor ce se poarta in sedinta.

In 15 august, au aparut in presa, pe surse, fragmente din discutii purtate informal, in pauza dintre dezbateri, intre dl.Orban, dna.Adriana Saftoiu si dna.Aura Vasile. Discutiile ar sugera ca acesti oameni pun la cale o compromitere cu orice pret a Elenei Udrea. Inregistarea convorbirilor a fost evident ilegala, iar publicarea stenogramei ii este favorabila dnei Udrea, oferindu-i sansa sa se victimizeze.

Pornind de la ideea victimizarii Elenei Udrea de catre comisie, Videanu a cerut in numele PD-L, desfiintarea ei. Apoi, presedinta Camerei Deputatilor, democrat-liberala Roberta Nastase, a cerut si desfiintarea comisiei si demisia din Parlament a celor inregistrati in timp ce discutau in timpul pauzei dintre dezbateri (desi este o inregistrare ilegala). Iar Elena Udrea a supraliciatat, declarand ca ii da in judecata pe cei ce au purtat discutia. In plus, a declarat ca nu se va prezenta in 20 august, la audieri, in fata comisiei pe care o considera inafara legii, si a interzis si functionarilor Ministerului Turismului sa se prezinte la audieri. De unde deduc ca miza acestei lupte este imensa, si la fel teama de posibilitatile comisiei de dezvaluire a ilegalitatilor comise la minister.

Si in cazul Ridzi, PD-L s-a opus lucrarilor comisiei, si nu i-am auzit sa-si ceara scuze cand s-a dovedit ca a fost o comisie benefica in stabilirea adevarului.PD-L stie sa-i ceara lui A.Nastase, sa se dea legat, desi este nevinovat, dar se opune anchetarii coruptilor din propriul partid.

Partidul portocaliu esta raul cel mai mare care i s-a intamplat Romaniei in ultimii 20 de ani. Partidul si jupanul care conduce din umbra partidul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini