miercuri, 21 octombrie 2009

Suspinul unei femei frumoase. AFORISME


1. Lasa ca timpul care iti rapeste frumusetea sa te faca intelept.
2. Suspinul unei femei frumoase se aude mai departe decat ragetul unui leu.
3. Frumusetea fara bunatate nu valoreaza nimic.
4. Frumusetea nu este decat fagaduinta fericirii.
5. Frumoasa mea este aceea pe care o iubesc.
6. Frumusetea paraseste intr-o zi femeia splendida si floarea de mai.
7. Nu natura o face pe femeie frumoasa, ci dragostea.
8. Frumusetea insotita de virtute este perfectiunea feminina.
9. Fugi de placerea care aduce in urma vatamare.
10. Durerea care a trecut devine placere.
11. Orice placere din lume este un vis scurt.
12. Pentru o placere, o mie de dureri.
13. Chiar si in placeri se ivesc cauze de durere.
14. Cu cat o placere este mai rara cu atat este mai intensa.
15. Astepterea unei placeri este ea insasi o placere.

14 comentarii:

  1. Adevarat, f frumos scris. Cuvinte potrivite pentru zile grele si apasatore in ziua de astazi. Va doresc o zi buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o placere ca o artista delicata ca dumeavoastra a acordat atentie acestor aforisme pe care le-am copiat dintr-un caiet de lectura, ingalbenit de timp, din vremea tineretii.

    RăspundețiȘtergere
  3. # Ar fi greu sa ne inchipuim o lume in care toti ar iubi totul. (E. Cioran)
    # Creatia este singurul suras al tragediei noastre. Iubirea este al doilea suras al tragediei noastre. Sau poate ca totusi intaiul. (L. Blaga)
    # Iubirea este trasatura cea mai duioasa a omenirii si omenirea este farmecul si desavarsirea naturii. (Vauvenargues)
    # Iubirea nu aduce nici un dar mai generos decat aripile sale. (G. G. Byron)
    # Iubirea este exagerarea grosolana a deosebirilor dintre o singura persoana si tot restul neamului omenesc. (G. B. Shaw)
    # Cel mai frumos metal pentru a monta perlele iubirii este tineretea. (P. Mantegazza)
    # Oriunde arunca arcul iubirii sageata, n-are nici un rost sa tii scutul. (Giami)
    # Setea de eternitate este ceea ce se numeste la oameni iubire; cine iubeste alta fiinta, vrea sa se eternizeze in ea. (M. de Unamuno)
    # Iubirea nu trebuie confundata cu sclavia inimii. Iubirea care se roaga este frumoasa, dar cea care implora este dragoste de sluga. (A. de S.-Exupery)
    # Chiar si daca m-as putea face temut, tot mi-ar placea mai mult sa ma fac iubit. (Montaigne)
    # Barbatii care iubesc cu adevarat, cu o pasiune puternica, nu pot iubi in acelasi timp mai multe femei, ci numai una. (E. Cioran)
    # Cata vreme iubim, servim la ceva; cata vreme suntem iubiti de altii, as spune ca suntem indispensabili. (R. L. Stevenson)
    # Echivocul iubirii pleaca din faptul ca esti fericit si nefericit in acelasi timp, chinul egaland voluptatea intr-un vartej unic. (E. Cioran)
    # Iubesti pentru ca iubesti. Nu exista ratiune pentru a iubi. (A. de S.-Exupery)
    # A iubi o ora e ceva animalic; o zi e omenesc; o viata intreaga e ceva ingeresc; dar a iubi toata viata o singura fiinta e ceva divin. (P. Mantegazza)
    # Adevarata iubire incepe de acolo de unde tu nu mai astepti nimic in schimb. (A. de S.-Exupery)
    # In fond, iubim ca sa ne aparam de vidul existentei. (E. Cioran)
    # Lacul raspunse: "Il indrageam pe Narcis fiindca, intins pe malul meu si plecandu-si ochii spre mine, puteam sa vad, in oglinda ochilor lui, reflexul frumusetii mele". (O. Wilde)
    # Sexualitatea-i o operatie in care esti, rand pe rand, chirurg si poet. (E. Cioran)
    # Dimensiunea erotica a fiintei noastre este o plinatate dureroasa care umple golul dintre noi si din afara de noi. (E. Cioran)

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi doi, Nakodo si Persepolis, ma fascinati cu aforismele despre iubire. Ia sa treceti insa si pe la Kenziro, sa vedeti iubirea in aplicatii tactice, ce aduc aminte de operatiunile militare !Caci iubirea si razboiul inseamna acelasi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  5. asa este kenziro..iubirea si razboiul una sant...de obicei nici macar nu exista eroi..doar scandalizarea ,,normalitatii"...dar nu uita ca nu exista reguli..in dragostesi la razboi totul este permis...nu eu am spus asta....mai ai sake..kenziro ca in sorgul rosu cica daca urinezi bautura e mai buna....mi-a placut cartea..filmul...te imbratisez cu toate laturile tale artistice...metanoice

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce-ti veni, fatuca, cu "Sorgul Rosu"? Tocmai citesc acest roman de Mo Yan, pseudonim al scriitorului care a scris cartea, care Mo Yan, inseamna, in traducere "nu vorbi". Altfel spus: "scrie". Deci citind cartea, patrund intr-o lume prin care ai popsit. Ma uimesti mereu, dar nu ne lasa lumea buna si judecatorii ei pisaciosi sa ne miram unul de altul. Dar nici noi nu-i lasam sa nu ne lase, ce zici, Stefania? Si-apoi Nakudo, eu nu urinez in sake, caci e destul de bun oricum, dar urinez dupa sake, si pe cei ce nu incap de noi doi pe bloguri si pe Terra. Da, Stefania : nu mai pot de ei!

    RăspundețiȘtergere
  7. ha-ha maestre iar bagi lumea in ceata....sa te cert?nu rad de lesin e super amuzant ca stii ca oamenii sant limitati...sa mor de nu...ha-ha

    RăspundețiȘtergere
  8. sorgul rosu e mai mult decat pare la o prima aruncare de ochi..citeste cartea si ai sa vezi...iar realizarea cinematografica...e plin de simboluri si nu mint..orientul nu are mesaj de inteles asa simplu..uita-te la fundal...culori...structura copilului..incearca sa vezi dincolo de aparente ce transmite si el si ea...si ai sa renasti plin de emotii....plin

    RăspundețiȘtergere
  9. Florin nu a reusit sa intre in atmosfera acelei lumi; dar eu nu voi rata. Odata cu ajutorul tau, apoi si din cultul pentru carte, care ma determina sa duc la bun sfarsit toate lecturile, si sa le fac sa creasca deodata cu desfasurarea mea in lume. Am si filmul, dar il voi viziona doar dupa lectura. Am sute si sute de filme, dar trupul meu e in plina prabusire, si de doi ani, nu am mai vizionat nici unul macar. As fi bucuros sa tot vorbim despre carti si arta, pana cand voi asurzi, dupa care, sa vorbim prin semne.

    RăspundețiȘtergere
  10. noi oricum vorbim prin semne...ha-ha..de asta sant restul in prabusire libera...ha-ha..trupul cui nu-i in plina prabusire..maestre?

    RăspundețiȘtergere
  11. Poezie de Capek: "Toate-n jos de-o vesnicie/ Cad c-asa e dat sa fie/ Haidem, impreuna, fata/ Sa cadem si noi odata". Nu ne suparam, nu o luam "ad literam", nu-i asa, mica mea eleva?
    Din piesa "In lumea insectelor". Noi nu avem nevoie nici de cuvinte nici de semne.Nu vorbim, vibram...

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiind intrebat “Cum ar fi barbatii fara femei ?”, Mark Twain a raspuns: “In primul rand fericiti! Apoi putini, putini, din ce in ce mai putini!” - Mark Twain...vibram prin toti porii de asta santem creativi mereu

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine ca nu te-am suparat, Stefi...Dar sa stii ca Samuel Clemens, care se semna Mark Twain ( in traducere "marcheaza doua", strigat al sondorilor de adancime de pe Mississippi, isi iubea nespus nevasta...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce frumos ai spus Ivan:
    " As fi bucuros sa tot vorbim despre carti si arta, pana cand voi asurzi, dupa care, sa vorbim prin semne."....

    RăspundețiȘtergere

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini