joi, 5 noiembrie 2009

Cautam fraier pentru postul de premier-himera


In timpul regimului Basescu, niste notite de pe masa unui adjunct al SRI, destinate cosului de gunoi, au ajuns pe mana presei. Din notite se putea intelege ca SRI ii verifica ilegal pe judecatorii de la Curtea Costitutionala. Devenea limpede ca se cautau date compromitatoare despre ei, in scop de santaj. Constitutia noastra porneste de la premiza ca oamenii politici ce ajung sa fie alesi ai natiunii, sunt de buna credinta.De aceea, nu sunt precizati absolut toti pasii care conduc un anumit demers politic. Si aici, rea-credinta, poate duce la interpretari paradoxale, care fac necesar arbitrajul Curtii Constitutionale.Daca judecatorii, care sunt numiti de catre factorul politic, raman obedienti celor ce i-au numit, si daca mai sunt sunt si victime ale santajului, atunci nici Curtea Constitutionala nu va face dreptate. Si un verdict necinstit, devenind precedent, poate face ca eroarea sa fie mentinuta in toate abordarile ulterioare, ceea ce duce la pervertirea legii fundamentale a tarii, din cauza intereselor unor gangsteri ce fac pe demnitarii.

***

Uneori, lachei precum Boc, specialist in Drept Constitutional, ajung sa contrazica explicatiile din propriile manuale scrise pentru studenti, atunci cand ineresele de moment le cer asta. Iata, dupa demiterea Guv.Boc de catre Parlament, prin motiune de cenzura, presedintele Base, pune piedici noii majoritati parlamentare de a avea premierul si guvernul eligibile prin puterea acestei majoritati. El are interesul sa pastreze buvernul interimar Boc 3 la putere, in vederea mulgerii de fonduri de pe directorii portocalii din teritoriu, pentru campanie, precum si pentru organizarea si fraudarea alegerilor. Dupa numirea unui croitor neeligibil, respins de parlament, prezidentul, in loc sa-si ceara scuze pentru eroarea prin care a intarziat rezolvarea crizei politice, va numi un magar, ca sa fie tot neeligibil, caci scopul lui este impiedicarea majoritatii de la exercitarea puterii, pentru a mentine la guvernare minoritatea portocalie, adica mafia personala, pentru a-si perpetua putera pentru alt mandat de 5 ani.
In manualul sau, Boc preciza ca nu se poate aborda problema nominalizarii de catre presedinte a premierului, decat in spiritul eligibilitatii sale prin majoritatea parlamentara. Azi Boc declara ca presedintele poate numi pe cine doresc coaiele sale.

***

Este inutil sa reclami la Curtea Constitutionala tertipurile prezidentiale. Intr-o tara normala, un presedinte care se opune rezolvarii unei crize politice, in maniera in care o face azi Base, acesta ar fi demis pentru tradare - mai ales ca suntem pe timp de criza - si ar fi deferit Justitiei. Dar aici, piticul acela cu nas rosu, care este o multime vida, mai degraba decat judecator, ar da dreptate infractorului, si ar crea precedentul pentru astfel de abuzuri si din partea altora, pe viitor. In acest fel, un presedinte dement ar putea obiga Parlamentul sa dea puterea doar premierului agreat de el insusi, fara a tine seama de fortele politice care castiga alegerile, dizolvand, altfel toate parlamentele, alese si realese, prin alegeri anticipate in serie, pana la incheierea mandatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini