luni, 27 iulie 2009

istoria europei.




recent am terminat volumul 5 al istoriei europei.
vazuta de la dimensiuni cosmice agitatia ultimului secol este o crima impotriva ratiunii.
mase intregi de oameni azvarliti de colo-colo si ucisi, in numele unor doctrine care la baza sunt pentru bunastarea si ridicarea spiritului omului.
la ce e buna monarhia ? la o viata linistita, calma fara agitatia din 4 in 4 ani de schimbare a puterii, de schimbari ale directiei . este o conducere liniara cu o perspectiva larga daca este indreptata si spre bunastarea omului de rand.
la ce e bun nationalismul? la identificarea unor elemente comune unui trib, unei populatii ce au o origine aproximativ comuna, dar mai ales o cultura comuna dezvoltata in timp. omul este facut sa fie parte a unui trib sau a unei natiuni, asa se poate dezvolta omul, pornind de la baza oferita de civilizatia in care s-a nascut.
la ce e buna democratia?
e buna intr-o comunitate restransa (atena de acum 2500ani) unde se cunosc toti intre ei si isi stiu capacitatile , aliantele, trecutul si posibilul viitor. acolo pentru bunul mers al comunitatii se pot alege prin vot secret sau deschis conducatorii, acestia niciodata nu vor fi din randul celor marginalizati, mascarici, zurbagii, sau fara un pengheu gaurit in buzunar.
la ce e bun comunismul? este bun pentru ca barbatul e facut poligam de dumnezeu si asa se indeplineste voia lui: se pun femeile la comun si toata lumea e fericita! copii de asemenea se pot creste la comun fara pretentii. vanatorul si culegatorul pitecantrop pot astfel sa aiba urmasi .
la ce e bun razboiul? e bun la uniformizare, cu exceptia situatiei cand sunt rasi de pe suprafata pamantului populatii intregi. bunicul imi povestea ca in razboiul cu italienii de multe ori se ajungea la lupta cu baioneta. atunci luptatorii din cele doua tabere treceau unul pe langa altul fara sa se omoare. in razboaiele din vechime nu prea mureau decat tot al 10 sau al 25-lea soldat deoarece lupta se decidea repede si cei din tabara invinsa fugeau, dezertau pentru a-si salva pielea.
riscul asta merita osteneala.
la ce e bun omul? sigur nu la manevrarea omului de catre om!
omul este facut sa contemple. sa mediteze si sa creeze! munca il indobitoceste.
razvratire este unica sansa sa supravietuim!

3 comentarii:

  1. Pacea si razboiul sunt laolalta. Cuvantul "pace" are sa dipara cand nu vor mai fi razboaie. La Sfantu'Astapta! La razboi ca la razboi : NU MA PLANG ! Perioada de timp dintre doua razboaie se zice pace. Minciuna, vericule. E doar o alta forma de rezbel.Rezbelim pana mierlim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am putea spune ca ne anima cumva lupta pentru existenta ( ca si pe animale). Dar omul este singura vietuitoare care-si pune semenii sa munceasca pentru el. Si masele sunt manipulate in acest sens: munceste, ca munca te innobileaza; fii supus, ca asa se cuvine; ucide si lasa-te ucis, din patriotism.

    RăspundețiȘtergere

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini