miercuri, 4 noiembrie 2009

Luicu Zobar


A tras, de curand, o satra de nomazi la Halma-Veche, la marginea dinspre padure a satului, si printre cei veniti cu satra, l-am recunoscut, cu uimire, pe Luicu Zobar, din filmul "Satra" de Emil Loteanu, film facut dupa o nuvela de Maxim Gorki. Au trecut peste 30 de ani de cand am vazut acest film, si Luicu, ca si Svetlana Toma, sunt inca tineri, ca atunci, si vii, si indragostiti-lulea, unul de altul. Cred ca s-au dereglat mecanismele timpului, daca personaje din filme vechi, ale caror regizori putezesc in pamant, au irumpt in viata, si au aparut la noi, in Halma-Veche.

***

Oamenii acestia ciudati, veniti dinpre Rasarit, au adus cu ei tot felul de bizarerii, cu care atrag luarea aminte a localnicilor, incat ei, le platesc "in natura", cu merinde, furaje pentru cai, imbracaminte, si alte lucruri de trebuina, pentru a fi lasati sa caste gura la "minuni". Printre monstruozitati, iata si un vitel malformat, avand doua boturi dezvoltate pe lateral, si o dispozitie grotesca a ochilor. Nomazii zic ca acest animal inspaimantator este un semn al timpurilor ce va sa vina, dar eu nu inteleg cum devine chestiunea.




Pe cine mai recunoasteti aici sa nu va puna dracii sa votati in 22 noiembrie 2009, daca cumva il vedeti pe lista candidatilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini