joi, 18 iunie 2009

Cine este Necolaiciuc si de ce este atat de cautat?


Agentii Departamentului american pentru imigrari l-au arestat miercuri pe romanul Mihai Necolaiciuc, cautat pentru delapidarea a milioane de dolari de la Caile Ferate Romane, iar oficialii au spus ca a fost arestat pentru incalcarea legii privitoare la imigratie.

Necolaiciuc locuia intr-un apartament din West Palm Beach de ani de zile.

Barbatul in varsta de 57 de ani era cautat de Interpol din 2004, fiind anchetat pentru ca ar fi delapidat 80 de milioane de euro intre 2000 si 2004, in prezent suma fiind de putin peste 111 milioane de dolari.
In Romania, a fost directorul general al Cailor Ferate Romane. Printre proprietatile romanului in SUA se numara doua unitati in City Place Tower, complex de apartamente. Fiecare valoreaza peste 400.000 de euro.

Interpol Romania a cerut date de la Interpol Washington privind prezenta lui Mihai Necolaiciuc in SUA de trei ori, ultima data pe 13 mai, dar nu a primit niciun raspuns.

Potrivit oficialilor din Politie, pe 24 octombrie 2005, s-a dispus masura urmaririi internationale a lui Necolaiciuc, acuzat devalizarea CFR cu zeci de milioane de euro, iar Romania a transmis informatia Interpolurilor din intreaga lume.

Trimis in judecata la 1 februarie 2008

Mihai Necolaiciuc a fost trimis prima data in judecata pe 1 februarie 2008, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, si utilizare a creditelor in alte scopuri. Mihai Necolaiciuc, fost director general al CN CFR ...


sursa :aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vizitatori

bulinute rosii

cactusi faini